BLOG:
KALBİNİZİ KORUYACAK 5 ALIŞKANLIK

Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz

Doktorunuza danışmak için bu belge ile görüşmeye yön verebilirsiniz..

Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz

KILAVUZU İNDİR

Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:

Sağlıklı alışkanlıklar edinmek, riskinizi azaltabilir

Sağlıklı alışkanlıklar edinmek, kalp hastalıkları riskinizi düşürmenize yardımcı olabilir. Kilonuz, kolesterol düzeyleriniz ve kan basıncınız gibi kontrol edebileceğiniz, aritmi geçirme olasılığınız üzerinde oldukça önemli rol oynayan faktörler mevcuttur.

Bu nedenle, kalbinizi sağlıklı tutmak ve gelecekteki genel yaşam kalitenizi iyileştirmek için aşağıdaki ipuçlarını uygulamanızı öneriyoruz.

 

1. Alkol tüketiminizi azaltın.

Fazla alkol tüketiminin, kalp krizi söz konusu olduğunda en etkili faktörlerden biri olan yüksek tansiyon riskini artırdığını unutmayın. Aşırı alkol tüketimi kalp kasını zayıflatarak kasın kanı etkili bir şekilde pompalamamasına neden olur. Kardiyomiyopati adı verilen bu rahatsızlığın ölümcül olma olasılığı vardır.
2. Haftada en az iki buçuk saat egzersiz yapın.

Yürüme, bisiklet sürme ve yoga gibi aktivitelerin vücudunuz üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Bu aktiviteler, tansiyonunuzu ve kanınızdaki yağ düzeylerini düşürerek kalbiniz üzerindeki yükü azaltır.

 

3. Sağlıklı beslenin.

Günlük öğünlerinize meyve, sebze, tahıl ve süt ürünlerinin yanı sıra fasulye gibi proteinler dahil edin. Çok hareket etmeyen biriyseniz önerilen hedef 1.800 kaloridir ancak aktif biriyseniz günde yaklaşık olarak 2.200 kalori tüketmeniz önerilir. Vücudunuza en uygun planı belirlemek için doktorunuzla konuşun.

 

4. Sigara içmeyin!

Sigara içmek, arter zarlarına hasar vererek iç katmanlara işleyen ve damarlarınızın daralmasına neden olan yağ plaklarının oluşmasına yol açar. Bunun sonucunda kan dolaşımı zorlaştığından anjin adı verilen göğüs ağrıları meydana gelir ve kalp krizi geçirme riskiniz artar.

Zaten sigara içiyor ve bırakamıyorsanız doktorunuzla konuşun, doktorunuz size yardımcı olabilir!

 

5. Doktorunuza düzenli olarak gidin.

Göğüs ağrısı veya konjesyon hissediyor ya da kalbinizin hızlı veya düzensiz bir hızda attığını (aritmi) düşünüyorsanız doktorunuza başvurmanızı öneririz. Normal kalp hızınızı değiştirip Serebrovasküler olay (SVO) veya inme geçirme riskinizi artıran Atriyal Fibrilasyon hastalığından muzdarip olabilirsiniz. Atriyal Fibrilasyonun birçok kişide semptomlara neden olmadığını unutmayın, bu nedenle önlem amaçlı kontrol yaptırmak her zaman iyi bir fikirdir!

 

Kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak da size bağlıdır.
“Nedir?” bölümümüzde, atriyal fibrilasyonun risk faktörleriyle ilgili bilgi edinebilirsiniz


Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz

Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz