BLOG:
KALP SAĞLIĞINA İLİŞKİN HERKESİN BİLMESİ GEREKEN 8 HUSUS.
Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz
Doktorunuza danışmak için bu belge ile görüşmeye yön verebilirsiniz..
Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz
Para consultar con tu médico, puedes guiar la conversación con el siguiente documento:
Kardiyovasküler hastalıklar yaş veya ırk ayrımı yapmaz; hatta dünya çapında hem kadın hem de erkeklerde ana ölüm nedenlerinden biri haline gelmiştir. 2016 yılında 17,6 milyon kişi kardiyovasküler hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Kardiyovasküler hastalıklarla ilgili daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız buraya tıklayın.
Kalbinize iyi bakmak için neler yapmalı?
Columbia University’de (Columbia Üniversitesi), Vagelos College of Physicians and Surgeons’da (Vagelos Hekimler ve Cerrahlar Koleji) tıp profesörü olan Dr. Giardina şu ifadelere yer veriyor: “Günlük beslenme biçimiyle ilgili efsaneler var; yemekler, fiziksel aktivite ve kalp konusunda insanların kafası karışık.” Artık takip edilmesi gereken formül, göründüğünden daha kolay ve sade; besin değeri yüksek bir beslenme biçimi ve fiziksel aktivite kalbinizi sağlıklı tutar.
Dr. Giardina bizimle, kalbe iyi bakıp sağlığını korumak için beslenmeye yönelik 8 ipucu paylaştı:
- Bir tabağı alıp üç kısma bölün; her bir kısımda farklı bir renk olmalı. Patates, pirinç ve makarna gibi beyaz gıdaları biber, patlıcan, turp veya marul gibi parlak renkli gıdalarla değiştirmeyi deneyin. Buğdaydan gelen karbonhidratlar bile sınırlandırılmalıdır. Her zaman yediklerinizin rengine dikkat etmeniz gerekir.
- Porsiyonlar önemlidir. Birçok kişi uygun porsiyon miktarının ne kadar olduğunu bilmez. Peynir için zar büyüklüğünde iki küp yeterlidir, herhangi bir öğünde ise yarım bardak sebze idealdir.
- American Heart Association (Amerika Kalp Vakfı), her gün sekiz porsiyon veya daha fazla meyve ve sebze yenmesini önerir. Ortalama bir yetişkin, günde 4 ½ bardak meyve ve sebze tüketmelidir. Karbonhidrat alımınızı sınırlayın. Örneğin, makarna porsiyonunuzun orta boy kavanoz kapağı boyutunda olması gerekir.
- Egzersiz yapmak önemlidir ve düşündüğünüzden daha kolaydır; spor salonunda saatler geçirmeniz gerekmez. Koşu bandında her gün 30 dakika geçirmeniz yeterli olur.
- Uykunun önemi: Yetersiz ve verimsiz uykunun obezite, yüksek tansiyon ve tip 2 diyabet gibi olumsuz kardiyovasküler risk faktörleriyle ilişkilendirildiğine dair kanıtlar mevcuttur. Yukarıda sayılan faktörlerin hepsi kalp hastalıklarıyla ilişkilendiren önemli nedenlerdir.
- Yalnızca yemiş olmak için yemeyin; yeme sürecinizin farkında olun, yemek yeme hızınızı azaltın ve yemek yerken dikkatinizi dağıtan şeylerden kaçının. Sadece bir şeyler yemeyin, düzgün bir öğün hazırlayın. Öğün hazırladığınızda vücudunuza aldıklarınızın farkına varır, hızlı yemek yemekten kaçınır ve doyduğunuzu hissedersiniz.
- Tek başınıza yaşıyor veya çok çalışıyorsanız endişelenmeyin; hafta sonunda bir saatinizi ayırarak hafta boyunca ihtiyaç duyacağınız yemekleri hazırlayın. Böylece dışarıdan yemek sipariş ederek bedeninize zarar vermeye teşvik olmazsınız.
Kalbinizin sağlığını korumak için bu 8 adımı uygulayın.
Kardiyovasküler hastalıklar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız buraya tıklayın..
ARAMA
KATEGORİLER
Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz
Doktorunuzla konuşurken, konuşmayı yönlendirmek için bu belgeden yararlanabilirsiniz